Chronische ontstekingen door energie tekort?
31 oktober 2021De schadelijke effecten van AGE’S
12 juni 2023In principe kan je elk soort meel hiervoor gebruiken. Boekweit, teff, of kastanje meel is het lekkerst hierbij.
Ingrediënten:
- 125 gram kanstanjemeel
- 1 tl nat-bi carbonaat
- 1 el speculaaskruiden
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 3 el amandel of kokosmelk
- 50 roomboter
- ¼ theelepel Keltische zeezout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 geraden
Meng kanstanjemeel, nat-bi, speculaaskruiden, plantaardige melk en zout met elkaar in een kom.
Smelt het boeter en voeg toe aan het mengsel. Maak een soepel deeg, als het te droog is meer melk, en is het te nat meer meel.
Handig is om het deeg even hard te laten worden in de koelkast.
Draai kleine balletjes van het deeg en druk een beetje plat met de hand.
Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen zodat ze nog wat krokanter worden.