Er moest wel iets aan te doen zijn, dat kon niet anders!

Ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ondernam actie

Ik deel graag met je hoe Oerkracht is ontstaan.

‘Wil je nog kinderen?’ Werd mij gevraagd

In 2014 was ik volop aan het hardlopen na een burn-out. Ik was weer fit en energiek en stond volop in het leven. Samen met mijn hadden we een zoontje van 1 jaar en we lachten het leven tegemoet.

Al vanaf mijn 18 had ik Psoriasis, in een vrij ernstige vorm. Grote plekken met schilfers op mijn hoofd, ellebogen, onder de nagels en scheenbeen. Ik heb het daar toe ik jong was, erg moeilijk mee gehad en liep dan ook niet graag in een rokje of op slippers. Maar naarmate ik ouder werd, was op een punt gekomen dat, ik dit zo veel als mogelijk geaccepteerd had en mijzelf weer mooi begon te vinden.

Na mijn burn-out had ik mijzelf weer herpakt, dacht ik, maar ineens krijg ik ontstekingen. Eerst in mijn vinger en teen.

De medische molen werd gestart en kreeg al snel de diagnose Artritis Psoriatica.

Wil je nog kinderen? Was de vraag die in het ziekenhuis aan ons werd gesteld, Uuh, ja zeker! Hoezo?! Nou dan zou ik daar maar snel mee beginnen was het antwoord wat ik van de reuma consulent kreeg. De medicatie kon niet opgestart worden als ik binnen 2 jaar een kinderwens had.

Ik moest huilen, hoe kon ik voor nog een kind zorgen als ik zoveel ontstekingen had en de trap bijna niet meer op kon komen?

Hoe zou het gaan tijdens de zwangerschap? Het kon namelijk 2 kanten opgaan, of het wordt beter, of het wordt slechter. Dit laatste kon ik mijzelf echt veroorloven ik had al zoveel pijn en kon de dag amper volhouden.

De energieke, ondernemende en zelfstandige vrouw was ik niet meer, ik kon soms de trap niet meer opkomen of de wasmand tillen.

Wil je weten waar ik jou bij kan helpen?

Ben je er klaar voor om te investeren in een gezonde en vitale levensstijl? Plan online een gratis kennismakingsgesprek in.

Ik leerde keuzes te maken, wat vond ik echt belangrijk?

Ik deed er alles aan om zo goed als mogelijk om te gaan met de vele ontstekingen in mijn lichaam. Om de dag door te komen en met aanpassingen toch het huishouden kon doen of mijn kind kon tillen. In het ziekenhuis werd mij gelijk verteld dat ik er verder niets aan kon doen, behalve medicatie innemen en accepteren dat het niet beter werd. Dat zou mij rust geven. .

Maar ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ondernam toch actie!

Er moest wel iets aan te doen zijn, dat kon niet anders!

Hier is mijn reis naar in Orthomoleculaire geneeskunde gestart. Eerst Natuurvoedingsadviseur en zoveel geleerd over voeding en de invloed op gezondheid en ontstekingsprocessen.  ik stond perplex, wat een belangrijke informatie, dit moest ik met andere mensen delen en zo is Oerkracht ontstaan.

Vooral als je chronische ziek bent is juiste voeding, vol met bouwstoffen zo belangrijk!

Je immuunsysteem vreet energie van jouw lichaam als deze altijd aanstaat,  met de juiste voeding en bouwstoffen kreeg ik meer energie terug.

Maar er was meer wat ik moest weten, dus ben ik verder gaan studeren in de Orthomoleculaire en natuurgeneeskunde bij Evenwijs in balk.

Zo ontzettend dankbaar ben ik voor alle tools die ik heb mogen leren om lichamelijke functies te verbeteren of herstellen.

Wat ik heb geleerd

In de jaren van mijn zoektocht en de vele studies, heb ik geleerd dat ik wel wat kan doen om ontstekingen te verminderen. Je kunt juist mega veel doen om je gezondheid te ondersteunen.

Te zorgen dat de belangrijkste mechanismes in het lichaam optimaal functioneren, waardoor jouw energieverdeling beter werkt en niet alles naar een actief immuunsysteem wordt getrokken.

Dat de lever ondersteund moet worden om de vrije radicalen die ontstaan in ontstekingsprocessen af te vangen. Om er zo voor te zorgen dat deze ontstekingen minder schade in je lichaam aanrichten, zo belangrijk! Juist met chronische ontstekingsprocessen

Maar ook hoe je deze ontstekingen in goed banen kan leiden om er zo voor te zorgen dat ze weggaan, geweldig!!

Ik ga niet zeggen dat het gemakkelijk of snel gerealiseerd kan worden, het vraagt om een andere kijk op je lichaam en inzet.  JE zal je moeten realiseren dat alles met elkaar in verbinding staat en dat bijvoorbeeld te weinig energie in de hersenen ervoor kan zorgen dat ontstekingen niet goed worden uitgevoerd en zo chronische worden.

Graag help ik jou om je lichaam te ondersteunen in meer balans

Dat jij je energie terugkrijgt en zo weinig mogelijk last hebt van je ziekte. Dat je infectiegevoeligheid afneemt en jij minder vaak ziek bent. Dat je veerkrachtiger wordt en het leven weer positiever gaat zien.

Een auto immuunreactie in het lichaam is niet zomaar te stoppen, maar wat kan je veel doen om je beter te voelen! Het is logische dat als je al jaren Reuma doet, je dit niet zomaar kan stoppen, maar je immuunsysteem ondersteunen, verzuring tegengaan, meer energie creëren, darmflora verbeteren en nog zoveel meer kan je helpen om verlichting van klachten te ervaren.

Laaggradige ontstekingsreacties zijn de eerste signalen van het lichaam dat je de verkeerde kant op koerst, en daarom heb ik mijn daarin gespecialiseerd. Voorkomen is zoveel beter dan genezen!

Opleidingen

2023-heden: Hirudo Therapeut : Evenwijs Balk

2021 tot 2022 Lymfedrainage therapeut: Evenwijs Balk

2018 tot 2021  Orthomoleculair natuurgeneeskundige therapeut: Evenwijs Balk

2018-2019-  Life Coach beroepsopleiding: Corcaroli

2018-2019 Medische basiskennis  : Con Amore PLATO erkend

2015-2016 Natuurvoedingsadviseur: Civas

2005-2008 Sociaal Pedagogische Werker: Friese Poort

1995-1999 Koken en serveren: Nijehove college