Over mij

Over mij

Ik deel graag met je, mijn reis die begonnen is met ontstekingen in mijn hele lichaam en hoe ik dit door de voeding interventies en optimaliseren van mijn lichamelijke functie fors heb verbeterd!

In 2014 was ik volop aan het hardlopen na een burn-out. Ik was weer fit en energiek en stond volop in het leven. Samen met mijn hadden we een zoontje van 1 jaar en we lachten het leven tegemoet.

Al vanaf mijn 18 had ik Psoriasis, in een vrij ernstige vorm. Grote plekken met schilfers op mijn hoofd, ellebogen, onder de nagels en scheenbeen. Ik heb het daar toe ik jong was, erg moeilijk mee gehad en liep dan ook niet graag in een rokje of op slippers. Maar naarmate ik ouder werd, was op een punt gekomen dat, ik dit zo veel als mogelijk geaccepteerd had en mijzelf weer mooi begon te vinden.

Na mijn burn-out had ik mijzelf weer herpakt, dacht ik, maar ineens krijg ik ontstekingen. Eerst in mijn vinger en teen.

De medische molen werd gestart en kreeg al snel de diagnose Artritis Psoriatica.

Wil je nog kinderen? Was de vraag die in het ziekenhuis aan ons werd gesteld, Uuh, ja zeker! Hoezo?! Nou dan zou ik daar maar snel mee beginnen was het antwoord wat ik van de reuma consulent kreeg. De medicatie kon niet opgestart worden als ik binnen 2 jaar een kinderwens had.

Ik moest huilen, hoe kon ik voor nog een baby zorgen als ik zoveel ontstekingen had?

En hoe zou het gaan tijdens de zwangerschap? Het kon namelijk 2 kanten opgaan, of het wordt beter, of het wordt slechter. Dit laatste kon ik mijzelf echt veroorloven ik had al zoveel pijn en kon de dag amper volhouden.

Mijn (schoon) ouders gaven aan dat ze mij zouden steunen in de verzorging van mijn jongste, en met dit vertrouwen zijn we snel weer zwanger geraakt.

De hulp heb ik gehad en was daar ontzettend dankbaar voor, maar man wat vond ik het vreselijk, dat ik dit zelf gewoon niet kon.

De energieke, ondernemende en zelfstandige vrouw was ik niet meer, ik kon soms de trap niet meer opkomen of de wasmand tillen.

Ik leerde keuzes te maken, wat vond ik echt belangrijk?

Ik leerde het principe van de lepels, ik had er per dag 10 en op was echt op.

Ik deed er alles aan om zo goed als mogelijk om te gaan met de vele ontstekingen in mijn lichaam.

Maar ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en ondernam actie!

Mij werd gelijk in het ziekenhuis verteld dat ik zelf helemaal niets aan de chronische ontstekingen kon doen, alleen accepteren dat het zo is en er mee leren omgaan.

Maar ik kon niet geloven dat er niets te doen was en zou mijzelf niet zijn als ik niet dat niet zelf ging uitzoeken.

Er moest wel iets aan te doen zijn, dat kon niet anders!

Hier is mijn reis naar in Orthomoleculaire geneeskunde gestart. Eerst Natuurvoedingsadviseur afgerond en al zoveel geleerd over de voeding wat ik op mijzelf kon toepassen. Maar wat een belangrijke informatie, dit moest ik met andere mensen delen en zo is Oerkracht ontstaan.

Vooral als je chronische ziek bent is de juiste voeding, vol met bouwstoffen zo belangrijk!

Je immuunsysteem vreet energie van jouw lichaam als deze altijd aanstaat,  met de juiste voeding en bouwstoffen kreeg ik mijn energie terug.

Maar er was meer wat ik moest weten, dus ben ik verder gaan studeren in de Orthomoleculaire geneeskunde bij Evenwijs in balk.

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van deze 4-jarige opleiding tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeute.

Wat ik heb geleerd

In de jaren van mijn zoektocht en de vele studies, heb ik geleerd dat ik wel wat kan doen om ontstekingen te verminderen. Je kunt juist mega veel doen om je gezondheid te ondersteunen.

Te zorgen dat de belangrijkste mechanismes in het lichaam optimaal functioneren, waardoor jouw energieverdeling beter werkt en niet alles naar een actief immuunsysteem wordt getrokken.

Dat de lever ondersteund kan worden om de vrije radicalen die ontstaan in ontstekingsprocessen af te vangen. Om er zo voor te zorgen dat deze ontstekingen minder schade in je lichaam aanrichten, zo belangrijk! Juist met chronische ontstekingen.

Maar ook hoe je deze ontstekingen in goed banen kan leiden om er zo voor te zorgen dat ze weggaan, geweldig!!

Ik ga niet zeggen dat het gemakkelijk of snel gerealiseerd kan worden, het vraagt om een andere kijk op je lichaam en inzet.  JE zal je moeten realiseren dat alles met elkaar in verbinding staat en dat bijvoorbeeld te weinig energie in de hersenen ervoor kan zorgen dat ontstekingen niet goed worden uitgevoerd en zo chronische worden.

Graag help ik jou om je lichaam te ondersteunen in meer balans.

Dat jij je energie terugkrijgt en zo weinig mogelijk last hebt van je ziekte. Dat je infectiegevoeligheid afneemt en jij minder vaak ziek bent.

Mijn grootste doel is, om ook echt de ontstekingen in je lichaam te stoppen. Whoehoe, het kan wel! Ik weet het inmiddels zeker, maar of het ook gaat lukken is altijd de vraag, veel factoren hebben hier invloed op en garanties zijn er helaas niet voor iedereen.

Opleidingen

2018 tot juni 2021  Orthomoleculair natuurgeneeskundige therapeut: Evenwijs Balk

2019 Neurotransmitters, de brug tussen lichaam en geest: Vitortho

2018-2019-  Life Coach beroepsopleiding: Corcaroli

2018-2019 Medische basiskennis HBO niveau : Con Amore PLATO erkend

2019- Schildklier problemen: Bijscholing Vitals

2019: Cursus Darmonderzoek bij chronische darmklachten: MGlab en advies

2015-2016 Natuurvoedingsadviseur: Civas HBO niveau BATC, TNO, VBAG erkend

2005-2008 Sociaal Pedagogische Werker: Friese Poort

1995-1999 Koken en serveren: Nijehove college