Over mij

Ik ben Tineke Luinenburg, geboren in 1983 in het mooie Friesland.

Koken en mensen helpen zijn mijn passies. Doordat ik ernstige reuma heb,  ben ik Oerkracht gestart.

Juist door de reuma ben ik de persoon geworden die ik nu ben. Crisis biedt kansen, is iets wat ik in de laatste jaren op mijn leven heb toegepast.

Ik ben een echte onderzoeker van aard. Dit maakte dat toen ik vanwege ontstekingen thuis zat van mijn werk, ik mijzelf helemaal gestort heb in het leren wat ik zélf met voeding kan verbeteren aan de ontstekingen in mijn lichaam.

Hier ben ik tot op de dag van vandaag nog mee bezig, en leer en ontdek bijna elke dag nieuwe dingen.

Het is niet gemakkelijk als je te horen krijgt dat je geen gluten, koemelk en zetmeelrijke producten mag eten. Daarnaast nog de geraffineerde suikers, slechte vetten en andere granen moet laten staan.

Mijn krachtige drijfveer was, dat ik gezond wilde worden. Ik heb veel plezier beleeft in het ontdekken van de mogelijkheden die ik wel had en ontdekte dat, ik veel lekkerder at dan eerder.

De maaltijden smaakten ons alleen al veel beter, omdat ik er mijn best voor had gedaan en het niet uit een zakje had gegoten.

Het Orthomoleculaire voedingspatroon, wat betekend ‘goed voor al je cellen’ is iets waar mijn man, ik en de kinderen niet meer zonder zouden willen en kunnen.

Opbouwende voeding heeft mijn geest en lichaam echt het juiste pad op geholpen. Niet door te genezen van mijn ziekte maar om de juiste voorwaarden te creëren. Hierdoor heb gelukkig weer meer energie en voel me veel beter. Dit is genoeg reden voor mij om vast te houden aan mijn gezonde voedingspatroon.

Al lukt dat natuurlijk niet altijd en het leven is ook te kort om alleen selderijsticks te eten! Ik hou van lekker eten en af en toe ‘zondigen’.

Mijn persoonlijke streven is 80% gezond en dat lukt (bijna) elke dag.

Mijn kracht is een voedingspatroon ontwikkelen,waarbij je optimaal gebruik maakt van de vitamines en mineralen uit de voeding.

Opleidingen

1995-1999 Koken en serveren: Nijehove college

2005-2008 Sociaal Pedagogische Werker: Friese Poort

2015-2016 Natuurvoedingsadviseur: Civas HBO niveau BATC, TNO, VBAG erkend

2018-2019 Medische basiskennis HBO niveau : Con Amore PLATO erkend

2019-heden: Psychosociale basiskennis HBO niveau: Con Amore PLATO erkend

2019: Cursus Darmonderzoek bij chronische darmklachten: MGlab en advies

2019- Schildklier problemen: Bijscholing Vitals

2018-2019-  Life Coach beroepsopleiding: Corcaroli