Ontlastingsonderzoeken

Wanneer je last hebt van je darmen kan dit je leven flink beïnvloeden. Soms is er al van alles onderzocht maar nooit iets uitgekomen, dan hoor je vaak dat je hier maar mee moet leren leven. Maar je wilt toch niet blijven rondlopen met buikklachten?

Vaak is een prikkelbare darm, chronische ontstekingen en gewoon buikpijn een oorzaak van verstoringen in de darm. Helaas wordt hier niet uitgebreid naar gekeken in reguliere geneeskunde. Maar je kunt het wel laten onderzoeken!

Dat doen wij voor je, door alle onderliggende oorzaken te onderzoeken, kan je oorzaken uitsluiten, en gerichte interventies inzetten om je klachten te verminderen en of te voorkomen.

Het darmmicrobioom (het totaal aantal bacteriën in de darm) heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid van ons mensen. Het veranderd het immuunsysteem, verzorgt het lichaam met vitamines (vitamine B1, B2, B6, B12 en vitamine K), helpt bij het verteren van voedingsbestanddelen, verzorgt via de vorming van korte keten vetzuren de darmepitheelcellen met energie en stimuleert de kneedbaarheid van de darm.

Maar dat is nog lang niet alles.

Verschuivingen in het microbioom staan in direct verband tot tal van ziekten zoals, overgewicht en obesitas, niet-alcoholische leververvetting (NAFLD), diabetes mellitus,  slagaderverkalking of kanker.

Nadat in de afgelopen jaren de samenstelling van de menselijke darmmicrobioom steeds beter onderzocht en in kaart is gebracht, kunnen ze vandaag de dag veranderingen in het microbioom aan tonen en doelgerichte maatregelen te treffen om deze veranderingen tegen te gaan.

Oerkracht bied gedegen onderzoeken uit een gecertificeerd laboratorium Biovis in Duitsland. Dit omdat de geneeskunde in Duitsland verder is dan in Nederland. Je ontvangt een compleet overzicht en rapport van uw microbioom en weet waarmee u winst kan behalen.

Ook werkt Oerkracht samen met www.microbiomecenter.nl voor een eventuele persoonlijke microbioom blend.
Of met Winbiotic probiotica welke ook klachtgericht ingezet kan worden op basis van uitkomst onderzoek.
Je ontvangt een super persoonlijk behandelplan, waarin je hulp krijgt en precies weet waar je aandacht moet liggen om klachten te verminderen.

De volgende criteria worden in uw ontlasting en bloedmonster geanalyseerd:

  • beoordeling naar consistentie, kleur en pH-waarde (feces)

    Gezonde feces is glad gevormd en soepel. Waterige of brijachtige feces duidt op een versnelde darmpassage, taaie of harde feces duidt op een vertraagde darmpassage.

  • beoordeling van de diversiteit (feces)

    Het samenspel van de bacteriën in het intestinale microbioom is belangrijker dan enkel kijken naar bacteriesoorten of stammen. Het microbioom kan haar vele taken alleen uitvoeren bij voldoende diversiteit. De bacteriële diversiteit van de darm kan aanzienlijk variëren.
  • onderzoek van enterotypes
    De enterotypes beïnvloeden, via de vorming van korte keten vetzuren, ook de opname van mineralen zoals natrium, kalium, calcium (11) en ijzer. Enterotypes zijn niet afhankelijk van geslacht of leeftijd en zijn door de jaren heen stabiel. Zij kunnen echter wel worden beïnvloed door het aanpassen van voedingsgewoontes over een lange periode en het toedienen van prebiotica (12, 13) met positieve gevolgen voor de gezondheid van de mens.
  • frequentieverdeling van de meest voorkomende bacteriën fyla
    Het microbioom vangezonde mensen bestaat voor 1.5 – 5 % uit Proteobacteria. Dit percentage kan aanzienlijk stijgen na herhaalde toediening van antibiotica of bij inflammatoire darmziekten.
  • onderzoek van de verhouding Firmicutes / Bacteroidetes (feces)

    Bij patiënten met het prikkelbare darmsyndroom of obesitas ziet men vaak hoge aantallen Firmicutes.
    Adipositas verhoogt het risico op ziektes, zoals bijvoorbeeld diabetes, coronaire hartziektes en kanker. Het
    beïnvloedt de levensverwachting en levenskwaliteit. De invloed van het microbioom op het ontstaan van
    overgewicht is in studies onderzocht.

  • aantonen van dominante bacteriegeslachten en -soorten (feces)

    Verlaagde Actinobacteriën-Proteobacteriën-ratio’s zijn aangetoond in tal van  ziekten, waarvan de meeste een ontstekingscomponent hebben. Zo werd bij patiënten met de ziekte van
    Crohn met een ernstig beloop in vergelijking met een mild beloop een hoger percentage proteobacteriën gevonden.

  • beoordeling van butyraat-, mucus- en H2S vorming (feces)

    In een gezonde darm worden de epitheelcellen beschermd door een laag mucosaslijm (mucinelaag). Als de mucinelaag beschadigd is of als er onvoldoende mucine geproduceerd wordt, kunnen ziekteverwekkers, toxines of allergenen in direct contact komen met het slijmvlies en tot ontstekingen leiden. Mucineproductie en slijmvliesbarrière zijn daarom nauw met elkaar verbonden. Het in stand houden van een intacte slijmvliesbarrière beschermt tegen bacteriële translocatie (LPS) en daarmee tegen ontstekingen.

  • beoordeling van de Clostridium flora (totaal kiemgetal, toxinevorming) (feces)

    Tot het geslacht van de Clostridia behoren pathogene, maar ook apathogene en nuttige kiemen, die immuunmodulerend werken en tot een toename van IL-10 leiden. Tot de pathogene bacteriën behoren vooral Clostridium botulinum, Clostridium tetani of Clostridium difficile. Gelet op hun energiebron kunnen Clostridia ingedeeld worden in twee groepen, de proteolytische en saccharolytische soorten.
  • beoordeling immunogeen effect van bacteriën (feces)

    E. coli en Enterococcen werken immunogeen en zijn in samenspel met andere bacteriën hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de immuunmodulerende werking van de microbiota. Lactobacillen vormen samen met de Enterococcen de belangrijkste vertegenwoordigers van de dunne darmflora. Ook zij zijn immunogeen werkend, ze werken anti-inflammatoir en stabiliseren het darmmilieu. Ze kunnen antibiotica-achtige substanties vormen (bacteriocine) die de verspreiding van endogene ziekteverwekkers tegengaan.
  • aantonen van ziekte-gerelateerde bacteriesoorten (feces)
    Verhoogde aantallen van pathogene bacteriën zorgen voor een dysbiose waardoor ziekte in de hand gewerkt wordt. Bepaalde bacteireen zorgen voor ziekte
  • Calprotectine, (feces)

    Dit calciumbindende eiwit duidt op een invasieve ontsteking van het slijmvlies. Calprotectine is in vergelijking met alfa-1-antitrypsine minder gevoelig, maar toont bij een ernstige ontsteking nog een relatief goed lineair verloop, waardoor met name het verloop van ernstige inflammatoire darmziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa kan worden geobserveerd.

  • zonuline (feces)

    Zonuline is een eiwit dat een essentiële rol speelt bij het regelen van de doorlaatbaarheid van de tight-junctions in de epitheellaag van de darm. Bij een te grote hoeveelheid ontstaat een “leaky gut”. Bij patiënten met
    een actieve coeliakie worden bijvoorbeeld verhoogde waarden voor dit eiwit aangetroffen. Bij het ontwikkelen van coeliakie, maar ook van diabetes type 1, multiple sclerose en reumatoïde polyartritis toont een verhoogde zonulinespiegel betrokkenheid van de darmpermeabiliteit aan.

  • pre screening voedingsallergie ( bloed)

    inzicht in voedselovergevoeligheden, IGGE, IGG4 voedselovergevoeligheden, en alle pollen. afhankelijk van het resultaat wordt een vervolg screening geadviseerd.

Wat kan je verwachten?

Bij aanmelding ontvang je een intake gesprek van 60 minuten met orthomoleculair therapeut. Hierin bespreek je jouw  klachten en gezondheid, samen kijken jullie of dit traject geschikt is voor je klachten, of je beter ergens anders op in kunt zetten. De therapeut stelt samen met u een doel op en bespreekt dit.  Zo weet je zeker dat je een passend onderzoek doet en niet onnodig kosten maakt.

Nadat je jouw ontlasting en bloed hebt opgestuurd. ontvang je na ongeveer 3 weken bericht van ons om een afsrpaak te maken voor vervolgconsult.

Tijdens het vervolgconsult bespreken we de uitkomst van het de onderzoeken. We leggen afwijkende waarden uit en bespreken wat nodig is om dit te herstellen. De therapeut maakt samen met u een stappelplan  richting herstel.

Dit compleet op maat gemaakt behandelplan is dus super persoonlijk.! Het plan bevat de nieuwste informatie over de voor jouw darmflora beste voeding, kruiden, supplementen.  Met innameschema en getoetst op haalbaarheid.

Door samen met de therapeut uw behandelplan te bespreken wordt voorkomen dat je door het bomen het bos niet meer ziet en alle informatie in acties worden omgezet.

            • Persoonlijk intake met orthomoleculair therapeut.
            • compleet  en super persoonlijk behandelplan
            • innameschema’s
            • voedingsadvies
            • medicatie wordt uitgezocht op interacties
            • in samenwerking met gedegen laboratoria
            • advies van geregistreerd Orthomoleculair therapeut.
            • Consulten vergoedbaar via aanvullende verzekering.
            • al bijna 10 jaar ervaring

BIOVIS DiAGNOSTICS

Innovaties spelen hierbij een belangrijke rol. Nauwe samenwerking met gerenommeerde onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van de ontlastingsdiagnostiek, de vaststelling van voedselintoleranties, oxidatieve stress of immuundeficiënties.
Ook op het gebied van preventie gaan we onze eigen weg, die zowel arts als patiënt geheel nieuwe mogelijkheden biedt.
De mens voorop stellen is het motto van ons werk. Daarom staan de uitslag van elke diagnostiek, de therapie, en derhalve een zo individueel mogelijke diagnose centraal.
biovis Diagnostik probeert beide aspecten op een heel speciale manier te verbinden. Er worden niet alleen cijfers gecreëerd, maar er vormen zich diagnostische beelden, waaruit met de gegevens van de anamnese in het achterhoofd, individuele therapieconcepten ontwikkeld worden.

Voor het verkrijgen van een verwijsbrief voor bloedonderzoek klik op deze link https://form.jotform.com/232883275074361