Doe dit liefst de avond van tevoren dan kan het brood ’s nachts ‘weken’
Laat de kokosolie smelten (au bain-marie of in de oven)
Maal het lijnzaad kort in een koffiemolen zodat het kapot is, maar niet helemaal tot poeder is vermalen.
Maal de helft van de pitten en hazelnoten in een keukenmachine of blender kort tot een korrelige structuur.
Meng dit samen met de rest van de pitten en noten in een grote kom (of meteen in de broodvorm) en voeg ook het lijnzaad, het chiazaden, het zout, de havervlokken en de psyllium vezels toe. Roer goed door elkaar.
Meng in een maatbeker het water met de ahornsiroop en de kokosolie
Giet dit door het notenmengsel en roer goed door
Schep het mengsel in een ingevette broodvorm met bakpapier (of siliconenvorm, schijnt handig te zijn, maar een gewone werkt ook prima) en laat liefst een dag of nacht staan (dan kunnen de antrinutriënten neutraliseren), maar minimaal 2 uur zodat in ieder geval het chiazaad, het lijnzaad en de psyllium-vezels vocht kunnen opnemen en zacht worden.
Verwarm dan de oven voor op 175 graden
Zet het brood in het midden van de oven en bak 30 minuten. Haal het brood voorzichtig uit de vorm met het bakpapier, en leg het los terug op het rooster in de oven. Laat nog eens 30 minuten bakken of tot het goudbruin is. Het moet hol klinken als je erop klopt.