Dit recept maak ik vaak, het is super lekker, makkelijk en snel op tafel! Prei vind ik een lastige groente om veel van te eten, omdat het zo sterke smaak heeft gebruik je vaak maar een beetje. Wel eten we regelmatig mosterd prei soep! Dit recept kan je hier vinden. Preisoep met Mosterd De gekookte prei van mijn moeder met aardappels heb ik niet overgenomen;)
Prei bevat veel voedingsvezels en is daarom goed voor je darmen, maar dat is nog niet alles. Prei bevat ook veel polyfenolen. Deze beschermen het lichaam tegen schade van vrije radicalen en oxidatieve stress. In deze tijd van milieu vervuiling en toevoegingen in alles wat je eet en drinkt heel erg belangrijk, hoe meer hoe beter, ook voor de langere termijn!
Heb je chronische ontstekingen dan is dit nog belangrijker om veel antioxidanten in je voedingspatroon te laten voorkomen, omdat de ontsteking zelf constant zorgt voor vrije radicaal vorming in het lichaam, dubbelop stress dus!
Dit recept echt super lekker en gemakkelijk. De kerrie is nog wel belangrijk, hoe lekkerder de kerrie hoe lekkerder de schotel! Vergeet niet de kerrie in een droge pan even te verwarmen, zodat de smaak vrij kan komen.
Zo super leuk is dat je dit recept met verschillende bladgroenten kan maken, denk aan peulen, snijbiet of spinazie bijvoorbeeld.
Lekker met ( bloemkool) rijst!