Recept noten-zadenbrood
26 maart 2020
Recept noten-zadenbrood
26 maart 2020
Toon alles

Snelle prei met kokosmelk

Prei met kokosmelk

Dit recept maak ik vaak, het is super lekker, makkelijk en snel op tafel!  Prei vind ik een lastige groente om veel van te eten, omdat het zo sterke smaak heeft gebruik je vaak maar een beetje. Wel eten we regelmatig mosterd prei soep! Dit recept kan je hier vinden. Preisoep met Mosterd De gekookte prei van mijn moeder met aardappels heb ik niet overgenomen;)

Ik ben echt fan van prei

Prei bevat veel voedingsvezels en is daarom goed voor je darmen, maar dat is nog niet alles. Prei bevat ook veel polyfenolen. Deze beschermen het lichaam tegen schade van vrije radicalen en oxidatieve stress. In deze tijd van milieu vervuiling en toevoegingen in alles wat je eet en drinkt heel erg belangrijk, hoe meer hoe beter, ook voor de langere termijn!

Heb je chronische ontstekingen dan is dit nog belangrijker om veel antioxidanten in je voedingspatroon te laten voorkomen, omdat de ontsteking zelf constant zorgt voor vrije radicaal vorming in het lichaam, dubbelop stress dus!

Dit recept echt super lekker en gemakkelijk. De kerrie is nog wel belangrijk, hoe lekkerder de kerrie hoe lekkerder de schotel! Vergeet niet de kerrie in een droge pan even te verwarmen, zodat de smaak vrij kan komen.

Zo super leuk is dat je dit recept met verschillende bladgroenten kan maken, denk aan peulen, snijbiet of spinazie bijvoorbeeld.

Lekker met ( bloemkool) rijst!

Prei met kokosmelk
Recipe Type: Diner
Author: Oerkracht
Ingredients
  • 4 middelgrote preien, gewassen
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl goede kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • Zeezout en vers gemalen peper
  • 50 gram geroosterde cashewnoten
Instructions
  1. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in plakjes van 1 cm.
  2. Verwarm in een droge koekenpan de kerrie even en dan de olie erbij en de knoflook, een paar minuten aanfruiten maar zorg dat deze niet verbrandt.
  3. Voeg de prei toe en fruit een paar minuten mee, totdat het wat glazig wordt. Hoe glaziger hoe zoeter de prei en dus het gerecht uiteindelijk zal worden.
  4. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm alles goed door. Laat 1 minuut goed koken en dien meteen op. Strooi de cashewnoten erover, als je wilt.