Oerkracht werkt vanuit een holistische zienswijze.

Orthomoleculaire en Natuurgeneeskunde therapie verminderd medicatiegebruik

Door verstoorde processen in kaart te brengen wordt een plan op maat gemaakt

Symptoom gerichte diagnostiek

Oerkracht werkt samen met verschillende gespecialiseerde laboratoriums om oorzaken van klachten op te sporen. Dit is uiterst zinvol bij bijvoorbeeld: spijsverteringsproblemen, voedingsintoleranties, hormonale disbalansen, chronische ontstekingen, voedingstekorten, Dopamine, serotonine verstoringen. Het kan zinvol zijn om verstoorde processen in kaart te brengen om zo tot gerichte therapie te komen. Deze onderzoek worden alleen geadviseerd indien dit echte meerwaarde oplevert voor de behandeling.

RP analytic

RP biedt allerlei bloed en speeksel onderzoek op het gebied van hormonale verstoringen, bloedwaarden, allergieën, leverfuncties, vitaminen en mineralen, sporenelementen en tekorten. Lees meer over de onderzoeken van RP analytic op deze pagina: https://www.rpsanitashumanus.com/diensten/rp-analytic/onderzoeken/

MGLAB:

Voor ontlasting en darmflora onderzoek bij werkt Oerkracht met MGlab te Leeuwarden en my microzoo 

Lees op deze pagina meer over ontlastingsonderzoeken via MGlab

Darmflora-analyse

Manuele lymfe drainage ( oedeemtherapie)

Wanneer het lymfe niet goed meer functioneert ontstaat Oedeem.  Manuele Lymfe drainage (MLD) heeft een positief effect op het afvoeren van weefselvochten, afvalstoffen en eventueel teveel aan weefselvocht word sneller en beter afgevoerd.

MLD heeft een pijnstillende werking, de oppervlakkige zenuwcelen worden geprikkeld waardoor een soort antistof de plaats inneemt van de oorspronkelijke pijnprikkel. MLD heeft een positief effect op de algemene weerstand. Zaken die niet meer bij je horen worden onschadelijk gemaakt en afgevoerd. Het lichaam word gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je wordt meer weerbaar. kortom je immuunsysteem gaat beter werken.

Oerkracht bied MDL behandelingen aan voor mensen met:

1- lymfeoedeem

2-Een oksel toilet

3- Lymfeknopen zijn bestraald of verwijderd

4- lipoedeem

5- Sneller herstel na of voor operatie

6- Gezondheidspreventie

7- Geestelijke ontspanning

Lees hier meer over de behandeling Manuele lymfe drainage 

Lymfetaping

Lymfetaping is een verlangstuk van de handen. Na het opzetten van de tape werkt de Lymfebehandeling tot wel 2 weken door.

Lymfetaping is niet vrijblijvend en dient op een correcte manier te worden geplaatst. Vooraf  is daarom een intake en het maken van een persoonlijk werkplan noodzakelijk.

Lymfe taping kan in combinatie met een steunkous ingezet worden, maar ook ter vervanging van een steunkous mogelijk! Bij het zetten van tapjes krijg steeds beweging op receptoren, een steunkous is een volledige tape zonder richting. Een steunkous en daarna een tape helpt om het vocht af te voeren en oedeem te verminderen. Ook stimuleer je de slapende verbindingen in het lichaam waardoor omwegen kunnen worden gemaakt in het afvoeren van vocht.

Lymfe taping verminderd chronische pijnklachten. Doordat er verandering van druk bij het plaatsen van de tape krijgen pijnreceptoren meer ruimte en kunnen blijer worden zodat chronische pijnklachten verminderen. Ook creëer je meer ruimte tussen cellen waardoor ontstekingen verminderen.

Bij sporters is lymfetaping ook zeer waardevol, je gaat het bij opbouwen van spieren steeds schade veroorzaken, schade is kapotte eiwitten die opgeruimd moeten worden door het lymfe. Na een intensieve training lymfe tapen verminderd stijfheid enorm. Omdat je ondersteuning geeft aan het scheppen van voorwaarden. Dat is herstel en regeneratie.

Als je tape klopt dan voel je de tape niet zitten, het moet als een 2e huid voor je aanvoelen. Het kan zomaar zijn dat de tape het heel erg lang blijft zitten. Als hij eerder afvalt en alle voorwaarden zijn oké, dan heeft het zijn werk gedaan.

Oorkaarsbehandeling

Kan aanvullend ingezet worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keel en hoofd klachten

De therapie houdt in dat er speciaal voor dit doel, vervaardigde holle kaars in het gehoorgang wordt geplaatst. Dit hoeft niet ver, maximaal 1 centimeter. De oorkaarsen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke grondstoffen. De bijenwas geeft een verzachtend effect. De kruiden die gebruikt worden zijn vaak salie en kamille, deze kruiden hebben een positief effect op het oorgebied. Vaak wordt er ook nog honing gebruikt bij het rollen van de kaarsen.

Lees hier meer over de oorkaarsbehandeling 

Wil je weten waar ik jou bij kan helpen?

Ben je er klaar voor om te investeren in een gezonde en vitale levensstijl? Plan online een gratis kennismakingsgesprek in.