Orthomoleculaire en Natuurgeneeskunde verminderd medicatiegebruik

Door de juiste voorwaarden te creëren verminder je klachten

Kennis is echt kracht zijn in het verbeteren van ontspoorde processen

Symptoom gerichte diagnostiek

Ik werk met verschillende laboratoria om oorzaken van klachten op te sporen. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale dysbalansen, chronische vermoeidheid, pijnklachten, concentratiestoornissen.

Lees meer over de onderzoeken van RP analytic op deze pagina:

https://www.rpsanitashumanus.com/diensten/rp-analytic/onderzoeken/

Voor ontlastingsonderzoek bij darmklachten werk ik met MGlab, 

Lees op deze pagina meer over ontlastingsonderzoeken via MGlab

Darmflora-analyse

Bravermantest

Om verstoringen op het gebied van neurotransmitters op te sporen werkt ik met de Bravermantest

Lees meer over de Bravermantest op deze pagina

Braverman test Neurotransmitters

Wil je weten waar ik jou bij kan helpen?

Ben je er klaar voor om te investeren in een gezonde en vitale levensstijl? Plan online een gratis kennismakingsgesprek in.

Een oorkaarsbehandeling

kan aanvullend ingezet worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keel en hoofd klachten

De therapie houdt in dat er speciaal voor dit doel, vervaardigde holle kaars in het gehoorgang wordt geplaatst. Dit hoeft niet ver, maximaal 1 centimeter. De oorkaarsen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke grondstoffen. De bijenwas geeft een verzachtend effect. De kruiden die gebruikt worden zijn vaak salie en kamille, deze kruiden hebben een positief effect op het oorgebied. Vaak wordt er ook nog honing gebruikt bij het rollen van de kaarsen.

Lees hier meer over de oorkaarsbehandeling 

Manuele lymfe drainage

Je lichaam bevat meer lymfevaten dan bloedvaten. wanneer het lymfe niet goed meer functioneert ontstaat Oedeem. 

Lymfevocht bestaat uit water, vetten, afvalstoffen, resten van cellen, hormonen, antistoffen en witte bloedlichaampjes. Er wordt per dag zo’n 5 liter lymfevocht verplaatst. Met manuale lymfe drainage verplaatst het lichaam tot 20 liter lymfevocht.

MLD heeft een positief effect op het afvoeren van weefselvochten. afvalstoffen en eventueel teveel aan weefselvocht word sneller en beter afgevoerd.

MLD heeft een pijnstillende werking, de oppervlakkige zenuwcelen worden geprikkeld waardoor een soort antistof de plaats inneemt van de oorspronkelijke pijnprikkel.

MLD heeft een positief effect op de algemene weerstand. Zaken die niet meer bij je horen worden onschadelijk gemaakt en afgevoerd. het lichaam word gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je wordt meer weerbaar. kortom je immuunsysteem gaat beter werken.

Lees hier meer over Manuele lymfe drainage