Glutenvrij meel mix met recept voor gemakkelijke beschuit

Hoe werken groenten ontstekingsremmend?
17 december 2017
Havermoutkoeken Suikervrij
11 februari 2018
Toon alles

Glutenvrij meel mix met recept voor gemakkelijke beschuit

Glutenvrije meel mix

Een meel mix is heel handig om een grote pot van te maken. Zo heb je snel een beslag of deeg gemaakt voor bijvoorbeeld gezonde pannenkoeken.

Je kunt deze mix gebruiken voor allerlei baksels. Let er wel op dat glutenvrij meel van zichzelf niet bindt. Dit komt omdat er geen gluten in zitten:) Daarom zit er arrowroot of tapiocameel in deze mix. Dit bindt je deeg of beslag maar nog niet zoveel als met gluten erin. Om een recept te laten binden kan je ook nog een extra ei gebruiken of 1 eetlepel gebroken lijnzaad toevoegen ( bewaar gebroken lijnzaad altijd in de vriezer). Als je zaden als bindmiddel gebruikt, laat het dan minimaal 10 minuten rusten om het zaad vocht op te laten nemen.

Je kan deze meel 1:1 vervangen voor tarwe meel

Ingrediënten:

  • 2 cup rijstmeel Mattisson-healt Rijstmeel-bio-500gr
  • 1 cup tapioca meel
  • 1 cup Quinoa meel
  • 1 cup amarant meel  ‎
  • 1 cup arrowroot (of tapioca meel)

Basis recept beschuit

Basisrecept Beschuit
Author: 
Recipe type: ontbijt/ lunch
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal tijd: 
Personen: 30
 
Ingrediënten
  • 1 ¾ cup glutenvrij meel mix
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • ½ cup olijfolie
  • 1 cup (plantaardige) melk
Zo maak je het
  1. Meng alle droge ingrediënten. Mix de natte ingrediënten door elkaar en meng dit dan met de droge ingrediënten totdat er een gladde massa ontstaat. Het moet een dikke substantie worden, wat slijmerig, als het te nat is nog wat meel toevoegen. Giet op een bakplaat met bakpapier en bak voor 20 tot 25 minuten op 175 graden.
  2. Je kan allerlei ingrediënten toevoegen aan dit basis recept, bijvoorbeeld gesneden olijven met Italiaanse kruiden.