Romige paddenstoelensoep
19 juli 2018Pompoensoep met boontjes
19 september 2018Mijn ervaringsverhaal over het “orthomoleculaire dieet” een moeilijk woord en een mond vol, maar wel eerlijke voeding die je weer bij jezelf brengt.
Toen ik een flyer van “Oerkracht” zag liggen was mijn nieuwsgierigheid gewekt, wat hield een orthomoleculair dieet eigenlijk in…. Ik heb het daarom opgezocht op de website van Tineke en wat ik hierover las leek mij wel wat. Ik had me al eerder verdiept in gezonde voeding, was sinds een poos vegetariër, had al eerder koolhydraatarme diëten gevolgd maar wist niet zo goed wat ik het beste als vleesvervanger kon gebruiken. Bovendien was ik aangekomen door niet juist en te weinig te eten.
En toen heb ik in mei 2018 contact gezocht met Tineke, mijn wensen waren een voedingsschema want dat gaf mij houvast. In het begin was het wennen, want ineens stond ik in de keuken eten te koken, ik had het er maar druk mee . Als ik een dipje had kon ik Tineke een berichtje sturen. Zij kon mij met de juiste woorden weer een oppepper geven en dan ging ik weer vrolijk door. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik begon te genieten van het koken. Ik zorgde voor mezelf en dat was ik niet gewend, ik was altijd gefocust op een ander. Dit gaf een fijn gevoel over mezelf en daarbij viel ik ook nog eens af en kon ik weer met plezier in de passpiegel kijken.
En waar ik eerst nog tegen Tineke zei, “ik ga echt geen brood bakken hoor” deed ik dat zomaar na een paar maanden, ik ontdekte talenten. De naam “oerkracht” doet echt eer aan, want vroeger was het heel gewoon dat mensen uren bezig waren met koken en zorgen voor henzelf en voor anderen. Tegenwoordig hebben we een jachtig bestaan en moet het eten een snelle hap zijn voor tussendoor, we nemen er geen tijd meer voor, maar ik weet nu dat het echt belangrijk is. Dit zou voor iedereen zo moeten zijn.
Groeten Hannie, een enthousiaste volger van het “oerkracht” dieet.