Couscous salade met gegrilde paprika en feta
8 juli 2018
Mooie recensie van een tevreden klant
16 augustus 2018
Toon alles

Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep met peterselie

Romige paddenstoelen soep

Dit is een heerlijke paddenstoelen roomsoep. Zo ontzettend smaakvol. De tijm, ui en knoflook zijn perfecte combinaties van nature.

Tijm, dille, kaneel zijn natuurlijke pijnstillers ipv ibuprofen

Romige paddenstoelensoep
Author: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totaal tijd: 
 
Maaltijdsoep
Ingrediënten
  • 25 gram roomboter
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 500 gram paddenstoelen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el speltmeel
  • 1.3 liter groente bouillon
  • Crème fraise of plantaardige room( optioneel)
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Handje gesneden bieslook of peterselie voor eroverheen
Zo maak je het
  1. Smelt de boter in een grote soeppan op en fruit de ui met de tijm tot ze zacht en bruin zijn.
  2. Voeg de paddenstoelen en het zout en de knoflook toe. Bak een paar minuten tot ze zacht worden en het sap eruit komt.
  3. Strooi dan de lepel speltmeel mee erdoor en bak dit nog ongeveer 1 minuut mee.
  4. Giet de bouillon erbij en roer even door, laat 20 minuten koken zonder deksel op de pan.
  5. Proef en kijk of er meer zout of peper nodig is.
  6. Doe er voor het opdienen een lepeltje crème fraise door en bestrooi met de peterselie of bieslook.