Als de communicatie van neurotransmitters verstoord zijn werken lichaam en geest als zijn geheel minder goed.

Bravermantest en herstelplan neurotransmitters

Door toediening vanuit voeding en supplementen is herstel mogelijk

Braverman test

De Bravermantest is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de werking van de neurotransmitters in je lichaam. Door uitputting moet je bijvoorbeeld altijd opzoek naar kracht, je hebt gebrek aan discipline, desinteresse of bent juist erg geobsedeerd.

Je komt niet tot nieuwe dingen en alles is teveel. Je bent prikkelbaar en schiet snel uit je slof. Doordat je de hele dag uit de zelfde neurotransmitter harkt kom je niet uit die cirkel die je neerslachtig maakt.

Neurotransmitters zorgen voor communicatie van cellen. Deze zorgen dat de informatie overgedragen kan worden. Ze zijn de ladders naar de bovenverdieping. Dat  je moleculen op de juiste manier geïnformeerd worden en dat het bericht ook niet te lang duurt, het moet snel gebeuren.

Doordat je bepaalde groepen hebt overvraagt door voeding, stress, leefstijl, medicatie enz wordt deze ongevoelig. Hierdoor werkt het lichaam en geest als geheel minder goed!

 

Als je het van buitenaf toedient,  doormiddel van de juiste voeding en supplementen krijg je een soortgelijk effect qua werking.

Je hebt 4 naturen die in meer of mindere mate gebuikt worden.

Bij ieder neurotransmitterprofiel, ook wel natuur genoemd, hoort een reeks aan kenmerken. Door herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitter-profielen kan in de basis het heel wordingsproces worden versterkt!

Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem, in combinatie met een persoonlijk gesprek is er gericht therapeutische interventie mogelijk.

De 4 naturen werken samen om jou ergens te krijgen

Dopamine = brandstof (levert energie)
Acetylcholine = gaspedaal (reguleert snelheid)
GABA = rem (controleert beweging)
Serotonine = herlaad de batterijen (in hersenen)

Je hebt ze alle 4 nodig voor soepele rit

Ze bepalen

– hoe je denkt
– hoe je je voelt
– hoe je je gedraagt

Ze beïnvloeden je geheugen

– je attentie niveau
– je persoonlijkheid
– je psychische gezondheid

 

 

 

Wat kan je verwachten

Door inzicht te creëren in welke neurotransmitter uitgeput zijn kan ik je gericht advies geven richting herstel. Dit doe ik aan de hand van een intake en het invullen van de Bravermantest. Je vult de Braverman test in en stuurt deze aan mij terug. We plannen een intake waarin ik in kaart breng wat je dagelijkse activiteiten zijn, voornaamste klachten en eventueel medicatiegebruik.

Ik maak een persoonlijk plan met voeding, supplementen en altijd in combinatie met leefstijl advies om uitputting te herstellen.

Na het ontvangen van het plan is er een persoonlijk consult om uitleg te geven over het advies wat ik je geef.