Braverman test Neurotransmitters

Braverman test

De Bravermantest is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de balans van de neurotransmittes in je lichaam. Door deze in balans te houden, voorkom je dat receptoren ongevoelig worden en je bijvoorbeeld altijd opzoek moet naar kracht, of je hebt gebrek aan discipline, desinteresse of juist geobsedeerd. De kracht van de neurotransmitters op geestelijke en lichamelijke welzijn is enorm!

Wat zijn neurotransmitters?

Neurotransmitters is hormonale stof die in een zenuwcel (neuron) wordt gemaakt. Het wordt gebruikt om de synaptische spleten te overbruggen en komt  op een receptor terecht
Als je het van buitenaf toedient,  doormiddel van de juiste voeding en supplementen krijg je een soortgelijk effect qua werking.

Neurotransmitters zorgen voor de communicatie van moleculen in je lichaam. Als die verstoord zijn werken lichaam en geest als geheel minder goed.

Bij ieder neurotransmitterprofiel, ook wel natuur genoemd, hoort een reeks aan kenmerken. Door herstellen van één of meerdere verzwakte neurotransmitter-profielen kan in de basis het heelwordingsproces worden versterkt!

Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem.

Je hebt 4 naturen die in meer of mindere mate gebuikt worden, put je het ene teveel uit dan ontstaat er een ongevoeligheid voor de neurotransmitters die teveel zijn gebruikt.

De 4 naturen werken samen om jou ergens te krijgen

Dopamine = brandstof (levert energie)
Acetylcholine = gaspedaal (reguleert snelheid)
GABA = rem (controleert beweging)
Serotonine = herlaad de batterijen (in hersenen)

Je hebt ze alle 4 nodig voor soepele rit

Ze bepalen

– hoe je denkt
– hoe je je voelt
– hoe je je gedraagt

Ze beïnvloeden je geheugen

– je attentie niveau
– je persoonlijkheid
– je psychische gezondheid

Wat zijn de kenmerken van de 4 neurotransmitters?

Dopamine

Dopamine is de neurotransmitter die staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van seks en uit te kijken naar seksuele activiteit. Dopamine helpt ook om de sensuele boodschappen uit de organen voor gezicht, gehoor, smaak, gevoel en geur op te vangen en te beantwoorden. Het is ten dele ook verantwoordelijk voor de spierbeweging en voor het reguleren van ademhaling, honger en eetlust.

Acetylcholine

Acetylcholine is een neurotransmitter die in vele delen van de hersenen en het lichaam actief is. Ze wordt onder meer geproduceerd in de dunne darm. In het centrale zenuwstelsel is Acetylcholine belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies. En deze beïnvloedt ook het hart en de controle over de willekeurige skeletspieren.

GABA

GABA is een neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit en wordt voornamelijk geassocieerd met rust. De remmende werking op andere zenuwcellen zorgt ervoor dat je je ontspannen en rustig voelt. Zenuwcellen die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.

Serotonine

Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine. Onbalans in serotonine is verantwoordelijk voor een groot aantal klachten zoals depressies, eetstoornissen en slaapproblemen.

Acetylcholine- de denker

 1. Afsluiten (isolatie)
 2. Obsessie
 3. “in je hoofd blijven”
 4. Vergeetachtigheid
 5. prikkelbaarheid
 6. Verlies van spiermassa
 7. Frituur, vette snacks

Serotonine -De voeler

 1. Somberheid
 2. Verlies van plezier
 3. Perfectionisme
 4. Schommelingen  in karakter
 5. Klagen
 6. “de kar trekt zwaar”
 7. Suiker cravings

Dopamine- de ondernemer

 1. Oppervlakkigheid
 2. Geen motivatie
 3. Burn-out
 4. Geen libido
 5. Ontstekingen
 6. Meedogenloos
 7. “over lijken gaan”
 8. Barbecue, vlees

GABA- de zorgzame

 1. Atlas-syndroom
 2. Angst
 3. Paniek
 4. Verlies van grenzen
 5. “zweverig”
 6. Verlies van basis
 7. Te zout eten

Braverman persoonlijkheid inschatting patient NL 2 print versie

Bravermantest-digitaal-met-uitleg-6- klanten       Webversie ( alleen op pc of laptop)

Het is niet de bedoeling dat ik de antwoorden krijg op de vragen. Alleen de uitkomst is voor mij interessant, stuur dus altijd alleen de uitkomst naar mij terug!