10 tips voor het verbeteren van je spijsvertering

Een goede spijsvertering is belangrijk voor een goede gezondheid.

Een goede gezondheid begint bij een optimale spijsvertering, want je kan zoveel vitaminen eten, maar als het niet goed wordt afgebroken en opgenomen wat heb je er dan aan?

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je lichaam jouw voedsel voldoende afbreekt. Als dit onvoldoende gebeurt dan blijven er rottende bestandsdelen in je darmen met ziekte als gevolg.

Door ervoor te zorgen dat je lichaam de  voeding goed te afbreekt heb je geen opgeblazen gevoel, meer energie en werk je aan een gezonde darmflora.

Eigenlijk begint de spijsvertering al voordat het voedsel in de mond zit. Onze zintuigen worden geprikkeld door de geur en uiterlijk van het voedsel. Dit stimuleert de afgifte van speekselenzymen en andere spijsverteringsenzymen, waardoor de spijsvertering op gang komt en een hongergevoel ontstaat.

Soms is denken aan een favoriete maaltijd al voldoende om deze reacties in gang te zetten. Andersom geldt ook dat iemand met een slechte smaak of reuk vaak een slechte eetlust heeft.

Het verbeteren van je spijsvertering kan je van verschillende kanten bekijken, soms is het nodig om het maagzuur te vereteren of spijsverteringsezymen inzetten.

In dit document hou ik het vooral praktische zonder gebruik van gerichte adviezen, omdat hier verder onderzoek voor nodig is.

Deze tips voor het verbeteren van je spijsvertering kan je gelijk thuis mee beginnen!