Aargg..Een koortsblaar! Welke voeding helpt?
2 mei 2017
Knapperige Omega 3 repen met honing
1 september 2017
Aargg..Een koortsblaar! Welke voeding helpt?
2 mei 2017
Knapperige Omega 3 repen met honing
1 september 2017
Toon alles

Recept tegen hooikoorts

 

Recept tegen hooikoorts

Twee porties groenten en fruit en een handvol noten;. Zo luidt het recept tegen hooikoortsklachten. Wanneer dit dagelijks wordt gegeten heeft hooikoorts minder kans.
Onderzoekers ontdekten dat hooikoorts minder frequent voorkomt bij jongeren op Kreta in vergelijking met leeftijdsgenoten in andere landen. Ze zagen een relatie met het voedingspatroon nadat ze het eetgedrag van 700 kinderen en jongeren bestudeerden. De jongeren op Kreta consumeerden met minimaal 2 porties vers fruit en groenten en een handvol noten veel meer gezonde voedingsmiddelen dan andere jongeren in Europa.
Deze mediterrane voeding is rijk aan antioxidanten en mineralen die beschermen tegen hooikoorts. Magnesium is een dergelijk mineraal en wordt veel in noten gevonden.

Dysbiose darmflora en allergie

Personen met allergie hebben een minder diverse samenstelling van de darmflora. Dit concluderen Amerikaanse wetenschappers in het tijdschrift EBioMedicine.

Er werden vragenlijsten gebruikt van de American Gut Project. Tevens werden ontlastingmonsters geanalyseerd van 1879 proefpersonen met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar. De diversiteit van de darmflora werd gerelateerd aan het risico van allergieën voor levensmiddelen zoals pinda’s, noten en schaaldieren en allergische reacties zoals eczeem, astma, hooikoorts of allergie voor wespensteken.Van de deelnemers gaf 82% aan een allergie te hebben. Bij het merendeel van de proefpersonen (41%) was sprake van hooikoorts. Slechts 3% had een allergie voor pinda’s. De diversiteit van de darmflora was significant lager bij personen met een allergie. De allergische deelnemers hadden bovendien een minder gunstige samenstelling van hun darmflora. Al eerder werd een verband aangetoond tussen een verstoorde darmflora en een verhoogde kans op allergieën. Mogelijk kunnen allergieën in de toekomst voorkomen of behandeld worden door opheffing van deze dysbiose.

Probiotica tegen hooikoorts

Uit een Japans onderzoek blijkt dat probiotica allergische reacties als gevolg van Japanse cederpollen verminderen.
Gedurende het pollenseizoen van de Japanse ceder hebben in een dubbelblind onderzoek 44 personen die allergisch zijn voor pollen van deze boom, dertien weken Bifidobacterium longum BB536 of een placebo gekregen. BB536 bleek een significante reductie van de symptomen zoals verkoudheid en een verstopte neus op te leveren in vergelijking met de placebogroep. Ook werd een significante remming van de specifieke IgE-antigenen waargenomen alsook van de productie van chemokines Deze eiwitten zijn betrokken bij de opwekking van een T2h-immuunrespons.

Probiotica en gezond eten kan dus zinvol zijn bij het verbeteren van hooikoorts. Probiotica verschillen aanzienlijk van kwaliteit. De probiotica waar ik mee werk is de beste van Nederland. Het is ze zelfs nu gelukt om 3 bacteriestammen te combineren voor het beste resultaat! Super product wat ik zeker aan kan bevelen. Heb jij interesse in Probiotica van Vitals en gebruik je medicatie? Mail mij en ik zoek voor je uit of er ook interactie ontstaat. Geheel vrijblijvend.

Meer info over Microbiol Trio Basis

Dit product combineert de bekende stammen Lactobacillus acidophilus, LA-5® en Bifidobacterium lactis, BB-12® én Lactobacillus rhamnosus GG, LGG®, verreweg de meest bekende stam. Hiermee is een superieur trio ontstaan. Microbiol Trio Basis bevat 3 miljard eenheden LGG®, LA-5® en BB-12®.

Samenstelling per capsule (dagdosering):
Lactobacillus rhamnosus GG, LGG® 1 miljard cfu*
Lactobacillus acidophilus, LA-5® 1 miljard cfu*
Bifidobacterium, BB-12® (B. lactis) 1 miljard cfu*

*Colony Forming Units (aantal levensvatbare bacteriën die in staat zijn zich te vermenigvuldigen en een kolonie te vormen)

Dit product bevat originele bacterieculturen van Chr. Hansen. LGG®, LA-5® en BB-12® zijn geregistreerde handelsmerken van Chr. Hansen.

Chr. Hansen

 

Verkrijgbaar via Oerkracht.nl met 10% korting !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.ebiomedicine.com/article/S2352-3964(15)30221-8/abstract

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?orig_db=PubMed&cmd=Search&term=1425%5Bpage%5D%20AND%20Xiao%5Bauthor%5D