Wat houdt Orthomoleculaire voeding nou eigenlijk in?

Rooibosthee en water
21 februari 2017
Worteltaart recept
5 maart 2017
Rooibosthee en water
21 februari 2017
Worteltaart recept
5 maart 2017
Toon alles

Wat houdt Orthomoleculaire voeding nou eigenlijk in?

In de aankomende weken passen we het behandelplan -waar nodig- aan en evalueren we deze regelmatig.

Orthomoleculaire voeding. Wat houdt deze term nou eigenlijk in?

Ik vind het heel erg moeilijk, om dit kort en begrijpend uit te leggen. Daarom hieronder een kort theoretische stukje over de betekenis van Orthomoleculaire voedingsleer:

De term orthos komt uit het Grieks en betekend juist, recht, goed of gezond. Moleculair heeft betrekking op de molecuul. De Orthomoleculaire voedingsleer heeft als doel al de lichaamscellen van optimale hoeveelheid voedingstoffen te voorzien. Behalve vitaminen en mineralen zijn de juiste aminozuren, vetzuren, Fytonutriënten ( plantstoffen) en niet te vergeten water de stoffen waar het allemaal om draait.

De Orthomoleculaire voeding  heeft dus als doel al de lichaamscellen van optimale hoeveelheid voedingsstoffen te voorzien. Het vernieuwen van cellen, dus een goede cel opbouw is noodzakelijk om een allerlei ziekten buiten de deur te houden.

Er zijn 3 stappen nodig om je voedingspatroon aan te passen:

  1. bewust worden van het feit dan voeding maakt wie we zijn
  2. kennis verzamelen over juiste voeding
  3. toepassen van de kennis en stapsgewijs invoeren van dagelijks orthomoleculair voedingspatroon

Het woord dieet is op de orthomoleculaire voeding niet van toepassing. Het is meer het veranderen van een voedingspatroon, een omslag in het denken en eten om het lichaam op te bouwen en goed te onderhouden.

Onze welzijn wordt sterk bepaald door wat we eten en hoe we eten. Veel mensen merken de symptomen van het eten van verkeerde voedingsstoffen niet eens meer op. Een voorbeeld is geraffineerde suiker dit veroorzaakt een onrustig gevoel en gedrag. Op den duur zorgt dit voor een laag energie niveau. Veel mensen zijn vergeten hoe het voelt om vol energie wakker te worden en de hele dag energiek te blijven. Of hoe het voelt om vrij te zijn van spanningen in het lichaam of geest. Veel mensen denken dat het hebben van een opgeblazen gevoel na het eten normaal is.

 

De eerste tekenen van en dalende gezondheid zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, gebrek aan energie, geïrriteerd zijn of maag en darmklachten.

Wil jij ook meer energie en persoonlijk advies?

Contact Oerkracht