Oerkracht programma

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Orthomoleculaire voeding, alles wat je moet (W)eten

Modules

Andere lessen

Wat is gezonde voeding?

Wat is eigenlijk goede voeding en wat is slechte?
Die vraag lijkt simpel maar is in de praktijk niet eenvoudig te beantwoorden. Dat komt simpelweg omdat de ene mens de andere niet is en omdat ook de omgevingsfactoren van mens tot mens (en soms zelfs van dag tot dag) verschillen.

Water

Het kraakbeen tussen je gewrichten  bevat bijvoorbeeld veel water, als je dit niet genoeg binnenkrijgt, of je kan het niet goed op de juiste plekken krijgen, dan droogt deze uit als een spons. Ik denk dat je wel eens een uitgedroogde spons hebt gezien? Deze zijn dus echt super hard, én breekbaar!

Koolhydraten in de voeding

Het doel van deze les Je weet wat goede en slechte koolhydraten zijn. Wat het effect is van koolhydraten op je bloedsuikerspiegel en wat je kan […]

Suikers en natuurlijke suikers

Suikers en natuurlijke suikers Genetisch gezien lijken we nog steeds op de  oermens. Hun voeding bestond uit 65% fruit, groente, noten en wat honing. Voor de […]

Vetten

Aan de hand van deze les wordt duidelijk welke soorten vet er zijn. Onderverdeeld in: meervoudig onverzadigde onverzadigde verzadigde transvetten En je leert in welke voedingsmiddelen […]

Anti-oxidanten en vrije radicalen

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.
Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Oxidatieve stress ontstaat wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn of wanneer deze stoffen zich op ongewenste plekken in het lichaam bevinden. Als er voldoende Antioxidanten in de voeding zitten daalt het risico op ziekte met meer dan 40 procent!

Anti-nutriënten

In de natuur komen veel voor de mens schadelijke stoffen voor. Deze worden Anti-nutriënten genoemd. Ze hebben negatieve invloed op je immuunsysteem en werking van Cortisol, het stress-hormoon

Hoe eet je voldoende eiwitten

Mensen die te weinig vocht binnenkrijgen, onvoldoende maagzuur aanmaken of maagzuurremmers gebruiken kunnen last hebben van een slechte eiwitvertering. Ook mensen met een (hyperpermeabele) lekkende darm of met een zink- of B6 tekort kunnen een onvoldoende eiwitvertering hebben.

De behoefte aan eiwitten is voor iedereen verschillend en afhankelijk van veel factoren zoals gezondheid, leeftijd, lengte en totale energie-inname. De minimale eiwitbehoefte ligt rond 30 gram per dag – dit is het overlevingsregime.

Richtlijnen Orthomoleculair voedingspatroon

Het orthomoleculaire voedingspatroon heeft als doel, je lichaam te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Maar je moet ook rekening houden met voedingsmiddelen die voedingsstoffen uit je lichaam trekken.

Hieronder de richtlijnen die je kunt gebruiken als basis voedingspatroon. In geval van ziekte, kunnen deze richtlijnen niet afdoende zijn en is een meer gerichte aanpak nodig. Om gewoon goed voor je lichaam te zorgen, en energie terug te krijgen is het advies om deze richtlijnen aan te houden.

Stappenplan meer energie

Het lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om energie te maken, alles bestaan uit energie en kost energie. Zelfs het maken van energie kost energie. Dus […]

Intake formulieren

Om een beeld te krijgen van je huidige situatie zou ik graag onderstaande lijsten ingevuld terug ontvangen indien je een persoonlijk programma volgt. Deze kan je […]

Downloads

Downloads met 10 tips voor het verbeteren van je spijsvertering, welke voeding bevat welke aminozuren, Wat zijn fytonutrienten en in welke voeding kan je dit vinden.