Heerlijk recept, snel en makkelijk te maken. Je kunt ook andere gegrilde groenten toevoegen zoals artisjok, courgette, ui.
https://weethetsnel.nl/instructie/663-Herman-den-Blijker-hoe-kun-je-vakkundig-een-ui-fijnsnijden
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, als dat klaar is besprenkel je het met olijfolie en de citroensap en voeg je zout en peper toe. Ga losjes met de vork door de couscous om de korreltjes te scheiden. Laat even afkoelen en ga er nogmaals met een vork doorheen.
Terwijl de couscous nog warm is, of helemaal afgekoeld. Voeg de gesneden paprika, feta, komkommer, ui en fijngesneden peterselie toe. Schep alles rustig om totdat het gemengd is.
Proef het en voeg meer zout en peper toe als het nog flauw is. Voeg nog wat extra olijfolie toe als de couscous te droog is.
Eet het lauwwarm of op kamertemperatuur.
Voedingsmiddelen met de hoogste antikankeractiviteit zijn: knoflook, ui, sojabonen, koolsoorten, bessen, zwammen, schermbloemige: selder, knolselderij, peterselie, kervel, wortelen, venkel, pastinaak.