Oerkracht consult

Als je lichamelijke klachten hebt is het heel zinvol om je deze zo optimaal mogelijk van voedingsstoffen te voorzien. Juist als je je niet fit voelt, vaak moe bent, spijsverteringsproblemen hebt of chronische ziekte doet, kan je veel bereiken met het goed en gericht voeden van je lichaamscellen. Het doel is te werken aan het verbeteren van de lichaamsfuncties door het opheffen van eventuele tekorten aan vitaminen, mineralen en aminozuren en het verbeteren van de opname hiervan.

Tekorten ontstaan in je lichaam omdat deze ze voedingsstoffen niet goed kan omzetten, veel in een stress situatie leeft of ziek is zoals bijvoorbeeld chronische ontstekingen.

Deze tekorten kunnen inzichtelijk gemaakt worden door verschillende testen. Denk aan haar- mineralenanalyse, jodium of zinktest, ontlastingsonderzoek naar schimmels, bacteriën, maar ook de PH meten van de ontlasting kan erg waardevol zijn bij het verbeteren van de klachten.

Je kan dus verschillende testen door mij laten uitvoeren om grip te krijgen op de huidige gezondheidsstatus, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Een aantal testen zijn gratis bij mij te doen, maar bij de meeste testen hangt er wel een klein of groot prijskaartje aan. Ik raad dit alleen aan als dit ook echt zinvol voor je kan zijn.

Gelukkig kan je ook zonder dure testen werken aan het verbeteren van lichamelijke klachten. Ik neem een voedingsanamnese, intake en leefstijl vragenlijst bij je af. Samen kijken we naar de klachten en vaak wordt er in deze gesprekken al veel handvatten gegeven waar je gelijk mee aan de slag kan. Denk aan voeding en supplementenadvies om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Het doel is dat je eventuele tekorten in het lichaam opheft, door het verbeteren van de spijsvertering en met het gebruik van de juiste (tijdelijke) voedingssupplementen.

Inhoud consulten

  • Intake; in kaart brengen van jouw wensen en doelen. Na je aanmelding vraag ik je 2 intake formulieren in te vullen, afhankelijk van je klachten. Ook neem ik een voedingsanamnese af, om een goed beeld te krijgen van je huidige voedingspatroon. In overleg eventuele onderzoeken naar status van huidige gezondheid zoals ontlastingsonderzoek, haar mineralen test, jodiumtest, zinktest, allergietest en nog veel meer. 
  • Wegen van lichaamsgewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, mineralen in de botten
  • Mijn telefoonnummer om vragen te stellen
  • Supplementen advies op maat.
  • Toegang tot de 20+ lijn van Vitals
Een ziekte kent altijd 2 kanten, een lichamelijke kant maar ook een sociaal emotioneele kant. Om veranderingen ook daadwerkelijk vol te houden is belangrijk om de emotionele kant van de ziekte boven water te krijgen, het zelfvertrouwen te vergroten, oude trauma,s los te laten. Maar ook zelfhulptechnieken om meer rust te vinden, meer belans in dagelijkse activiteiten en handvaten wat te doen bij een terugval.