Recept tegen hooikoorts
27 juni 2017
Preisoep met Mosterd
12 september 2017
Toon alles

Knapperige Omega 3 repen met honing

Dit is een geweldig recept waar je echt van alles aan kan toevoegen. Ze zijn gezond, ( als je het bij 1 reep per dag kan laten;) ontzettend lekker en veelzijdig. En Knapperig, daar hou ik zo van!

Het eten van je dagelijkse portie pitten en zaden is soms moeilijk, zelf eet ik niet vaak yoghurt dus ik moest wat anders bedenken. Met deze reep is het probleem opgelost. Alle soorten zaden die ik lekker vind en belangrijk voor mij zijn zitten er in. Ook voor mijn kinderen te gek, want ze kunnen zo mee naar school. Vanwege de omega 3 vetten ook nog super goed voor de kleine hersenen. Win win win:)

Het is niet moeilijk om deze repen te maken. De kunst zit hem in het maken van de karamel. Dit mag je best lang koken. Je kan voor dit recept van 18-20 minuten aanhouden. Hierdoor maakt de honing een soort scheikundig proces door waarbij de honing steeds harder wordt. Het is mij gelukt met de informatie uit deze sites. Normaal gebruik je suiker om te karameliseren maar dat kan ook prima met honing!

Suiker karameliseren

Coconut Almond Bars

Het lijkt even spannend maar het is echt super makkelijk! Probeer het gewoon gezellig eens en je zult zien dat je er een kooktechniek bij hebt wat een aanwinst is voor in je keuken:)

ingrediënten:

  • 2.5 cup geroosterde zaden mix ( zonnepitten, pijnboompitten, sesamzaad, chiazaad, pompoenpitten, lijnzaad
  • 1/2 cup ongezwavelde rozijnen of cranberry’s
  • 1 cup gepofte rijst
  • 1/2 cup honing
  • 3 el water
  • beetje zout

Zo maak je het:

1)Verwarm de pittenbmix op laag vuur ( houd dit goed in de gaten het mag niet walmen!)

2) Doe de honing en water in een kleine pan op midden hoog vuur totdat het begint te koken, daarna op laag vuur. Het handigste is het dus als je een snoep thermometer hebt maar als je goed kijkt en de tips opvolgt lukt het ook zonder. Voor dit recept tussen de 18-20 minuten

3) Meng ondertussen het gedroogde fruit en gepofte rijst door de geroosterde pittenmengsel.

4) Als de karamel de juiste temperatuur heeft doe je het pittenmengsel erbij. Goed roeren totdat alles is bedekt is.

5) Het mengsel storten in een bakblik met bakpapier. Gelijkmatig verdelen.

6) Vervolgens stevig aandrukken eventueel met een stuk bakpapier er overheen en dan zo hard als je kan aandrukken met een pot of met je handen.

( kan heet zijn)

7) Snijd de repen na ongeveer 10 minuten, voordat ze helemaal zijn afgekoeld.

8) Bewaren in een gesloten verpakking. Of pak ze mooi in en zie ze verdwijnen:)