Hartige kikkererwtenmuffins
26 oktober 2017
Glutenvrij meel mix met recept voor gemakkelijke beschuit
31 december 2017
Hartige kikkererwtenmuffins
26 oktober 2017
Glutenvrij meel mix met recept voor gemakkelijke beschuit
31 december 2017
Toon alles

Hoe werken groenten ontstekingsremmend?

Groenten zijn ontstekingsremmend maar bij hoeveel?

Groenten zijn niet alleen gezond vanwege hun vitaminen en mineralen maar ook om hun ontzurende werking. Mineralen uit onze voeding ( vooral uit groenten) zorgen ervoor dat de zuren uit je lichaam worden afgevoerd. Zijn de mineralen te weinig aanwezig dan worden deze zuren opgeslagen in je bindweefsel, totdat er weer mineralen komen. als dit et lang duurt dan worden de mineralen uit de voorraad gehaald zoals de botten, haren en nagels. Ons lichaam laat het verdrijven van de zuren dus voorgaan op de groei van botten!

Vanaf 800 gram per dag werken groenten ontstekingsremmend.

De kruisbloemenfamilie

  • Waterkers
  • Tuinkers
  • Radijs
  • Broccoli
  • Spruiten
  • Mierkiswortel
  • Rammenas
  • Mosterdzaad
  • Koolzaad
  • Rucola

Alle kruisbloemigen bevatten een afweerverhogende, ontgiftende werking. Kruisbloemigen beschermen zich te gen de buitenwereld en juist die beschermingsstoffen zijn nou zo goed voor ons!

Het beste is kruisbloemigen zo kort mogelijk te stomen of te koken in weinig water. Bij koken verminderd het aantal Glucosinolaten al met de helft in 10 minuten! Smoren en roerbakken is ook een goede manier om de hoeveelheid positieve stoffen te bewaren.

Spruiten

Spruiten zijn zwavelrijk en helpen daarmee het lichaam ontgiften. Deze ontgiftende stof smaakt bitter en is het sterkst in het midden. De spruitjes doormidden snijden helpt tegen de bittere smaak.

Geroerbakte Spruitjes met Salami
Recipe Type: Spruitjes met Salami
Author: Oerkracht
Prep time:
Cook time:
Total time:
Dit roerbak gerecht is een complete maaltijd en bevat alle benodigde voedingsstoffen.
Ingredients
  • 500 gram spruitjes
  • 6 plakjes ( 1 cm) salami van kip
  • 2 uien
  • 2 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • klontje roomboter
  • scheutje water
Instructions
  1. Maak de spruitjes schoon en snijd ze indien gewenst doormidden
  2. Snij de ui en bak deze in een klontje boter totdat ze glazig zijn. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de knoflook, salami en spruiten toe en bak deze mee.
  4. Na 10 minuten een scheutje water toevoegen en 5 minuten laten sudderen met de deksel van de pan.
  5. Eet smakelijk!